HTML

Lassan a Testtel!

Ez a "Lassan a Testtel Mozgalom" (LTM) hivatalos honlapja. A Mozgalom egyetlen célkitűzése az, hogy az Országgyűlés - többségi szavazással - oszlassa fel magát MOST és a Köztársasági Elnök HALADÉKTALANUL írjon ki előrehozott választásokat, ezzel helyreállítva a megroggyant alkotmányos rendet. A Mozgalom jele a (tetszőleges színű ill. mintázatú) nyolcágú csillag, eszköze a passzív rezisztencia.

Azért, hogy az önfeloszlatás az Országgyűlésben mihamarabb napirendere kerüljön, népi kezdeményezést (Bürgerinitiative) indítunk. Ennek sikeréhez ötvenezer aláírás kell.

1949. évi XX. törvény (Ideiglenes Alkotmány) 28/D. § Országos népi kezdeményezést legalább 50 000 választópolgár nyújthat be. Az országos népi kezdeményezés arra irányulhat, hogy az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdést az Országgyűlés tűzze a napirendjére. Az országos népi kezdeményezésben megfogalmazott kérdést az Országgyűlés köteles megtárgyalni.

A honlap kizárólag a passzív rezisztencia módszereinek illetve a népi kezdeményezés technikai kérdéseinek tárgyalására szolgál. Aki vitatja a célkitűzés jogosultságát illetve kételkedik a széles összefogás megteremtésének lehetőségében, menjen máshova.

LTM Banner:

Itt az a kis darab html kód, amit be kell tenni, ha azt akarjátok, hogy legyen link a honlapotokról ide:

<a href="http://lassan-a-testtel.blog.hu/"><img src="http://m.blog.hu/la/lassan-a-testtel/image/lassan.png" border=0 alt="Lassan a Testtel Mozgalom"></a>

Lassan a Testtel MozgalomÍgy fog kinézni (klikk a csillagra! - aki tud szebbet, ne fogja vissza magát, küldje el):


Közlemény: AzEskü  szövege elkészült pdf formátumban, letölthető. Nyomtassatok belőle sokat és terjesszétek :-)

Friss topikok

  • tesz-vesz: off, de mi ez a sárga csillag itt jobbra? (2009.06.22. 17:48) Leggyengébb láncszemek?
  • ciprián: kiváncsi lennék, hányan viselik a nyolcágú csillagot. merthogy a vizionált százezrek, milliók bizt... (2008.12.24. 17:54) Eskü
  • abandi: Az Apeh megadta a választ: Októberig 1,2 M "tartozó" adóalanynak küldenek (téves)kimutatással egyb... (2008.09.30. 18:41) Agyvihar
  • abandi: Tisztelt terembura! Majdnem feloszolt... (2008.09.25. 14:58) Országos népi kezdeményezés
  • Doróka: kepfeltoltes.hu/080408/by_vonnegut_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ennek magasabb síkban rejlő verziója ... (2008.04.08. 08:13) Szemiotika

Linkblog

Országos népi kezdeményezés

2008.04.03. 15:59 :: terembura


Talán ez menni fog.
A Budakalászi Polgári Körök kezdeményezése

Alulírott civil szervezetek kinyilvánítjuk azon határozott véleményünket, hogy a jelenlegi, súlyos politikai, gazdasági és erkölcsi válság feloldásának egyetlen megoldása a Magyar Országgyűlés önfeloszlatása és előrehozott választások tartása. [stb.]

2008 július 11.
________________________________

Most már tényleg itt az idő. Még csak lassan menni se kell, mert ennél lassabban aligha lehet. A kormány és a kormánypártok elvégezték a munka oroszlánrészét, már csak a kegyelemdöfés van hátra. Adjuk meg nekik.

Indítsunk aláírásgyűjtést országos népi kezdeményezés keretében az alábbi témával:

Az Országgyűlés oszlassa fel magát azonnal!

Elegendő ötvenezer aláírás ahhoz, hogy a fenti kérdést köteles legyen napirendre tűzni és megtárgyalni a parlament. Jó lenne ennél sokkal több, mert akkor nagyobb a nyomás a honatyákon.

Jelen körülmények között a korrekt eljárás az lenne, ha az aláírásgyűjtést az önkormányzati szövetségek kezdeményeznék. Azért ők, mert az államhatalomnak már alig van működőképes ága az Önkormányzatokon kívül és ha még egy kicsit így megy, azok is végleg lerokkannak. Ha van kezdeményezés, akkor meg lehet hívni minden szervezetet, csatlakozzon!

34/2002. (XII. 23.) BM rendelet a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény végrehajtásáról az országos népszavazáson és az országos népi kezdeményezésen

Ugyanez a téma itt is.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lassan-a-testtel.blog.hu/api/trackback/id/tr80409793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.03. 16:57:24

Ja, most tényleg ideje lenne. Még a "piac" is szavazást szeretne, és az már komoly erő:
index.hu/gazdasag/magyar/kvls080403/
Nem ismerem az önkormányzatok szövetségét, de nem a pártok irányítják azt is?
És a pártok részéről most nagyjából patthelyzet van, hacsak a fidesz fel nem vállalja a rendrakást...
Szerintem lánclevében (odafigyelve, hogy csak olyanoknak küldjük, aki nem spamként értékeli) lehetne terjeszteni az aláírási ívet, "polgári körökben" gyorsan terjedne.

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.04.03. 17:46:22

No várj, először asszem be kell nyújtani az ívet valami hitelesítésre az OVB-hez. Ha ez megvan, akkor lehet belőle pdf-et csinálni és kitenni a webre, hogy mindenki töltse, nyomtassa és gyűjtsön.

De kell valami csigaposta cím is, ahova az aláírt íveket be lehet küldeni.

Szóval ez szervezést igényel, amihez ember kell meg ráérés. Esetleg jogász is.

Azonkívül kell jól irányzott média hack, hogy híre menjen, az országos se tudja megkerülni de Manci néni mégse ijedjen meg.

vaffanculo 2008.04.03. 18:33:03

Terembura, maxi egyetértek veled. Arra gondoltam, fel kőne rakni ezt a linket az amőbára. Mit szósz? Szted kimodiznák?:)

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.04.03. 21:57:55

Tedd fel, persze. Oda is meg mindenhová. Ha kimodizzák, az is jó. Csak ez esetben kérlek dokumentáld a tényt itt. Nem baj, ha mindenki megtudja, hogy még gyávák is ráadásul :-)

Egyébként meg sokat tudnának segíteni, mert a Miniszterelnök (és egyedül ő) kérhet bizalmi szavazást maga ellen akkor is, ha nem jelöli meg az utódot (mint ahogy ezt egyszer már meg is tette).

Ez az egyetlen kivétel a hülye konstruktív bizalmatlansági indítvány szabálya alól.

1949. évi XX. törvény (A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA) 39/A. (3) A Kormány - a miniszterelnök útján - bizalmi szavazást javasolhat, stb.

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=94900020.TV

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.03. 23:14:36

"Esetleg jogász is."
A házigazdád a másik blogon? :)
Én a terjesztésben egy kis szerepet vállalnék, de mást sajnos nem nagyon.
Esetleg gondolkodok a médiahacken.

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.04.04. 15:43:40

A helyzet egyértelmű.

Szonda Ipsos: előre hozott választásokra számítanak
hvg.hu/itthon/20080402_szonda_ipsos_elore_hozott_valasztasok.aspx

49% előre hozott országgyűlési választást szeretne
17% azt szeretné, ha Gyurcsány Ferenc maradna a miniszterelnök és maradna az MSZP-SZDSZ koalíció is
12% azt szeretné, hogy az MSZP kisebbségben kormányozzon a 2010-es országgyűlési választásokig
12% azt szeretné, hogy Gyurcsány Ferencet menesszék, de a két párt koalícióban maradjon
10% nem szeretne semmit

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.04.11. 19:19:04

Ez a lényeg. Mondom én, hogy az önkormányzati szövetségeknek kell mozdulni. Aztán hogy bejön-e Suchmann számítása, az más kérdés, nem tartozik ide.

"a szocialisták befolyásos önkormányzati lobbijának nem lenne ellenére az - akár Gyurcsány Ferenc vereségét hozó - idő előtti voksolás. Ők úgy számolnak: ha a Fidesz kerülne hatalomra, a népszerűtlen intézkedések 2010-ig, a következő önkormányzati választásig elkoptatnák a most toronymagasan legnépszerűbb ellenzéki pártot. A szocialisták e csoportja attól tart, ha csak két év múlva lesz parlamenti választás, a várható nagyarányú Fidesz-győzelem lendülete kitart őszig, s a narancsos cunami elsodorhatja a megmaradt pozíciókat"

Heti Válasz, Hattyúdal
www.hetivalasz.hu/cikk/0804/hattyudal_gyurcsany_ferenc

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.04.11. 19:29:48

Megjegzem 38 polgármester van az MSZP frakcióban. Ez több, mint 32.

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.04.13. 22:23:32

Kisebbségi kormányzás helyett inkább előrehozott választásokat szeretne az MDF - mondta Hock Zoltán.

A Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettese azt mondta, reális esélyt lát az előrehozott választásokra, és ha erre kerül a sor, akkor az MDF támogatni fogja."

www.hirado.hu/cikk.php?id=272949

Ha ez igaz és az MDF frakció tényleg támogatja az Országgyűlés azonnali feloszlatását, akkor már csak 21 szavazat hiányzik.

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.04.28. 07:24:57

A gúnár-Gyurcsány ma ismét megkeveri a "bizalmi" listát. Cserélgetik a széken ülőket.Ha a politikai garnitúra részleges cseréjét szeretnénk, akkor még további megrázkódtatást kell megélnünk, mert Fletó önként soha el nem engedi a zaboszsákot- Közben áll az egész kormányzás (a lakberendezők dolgoznak), Pesten és Budán a régi vágású maoista-liberalista undergrunder kijátsza az ingatlanokat a Peresz fiúknak.
Nem halad az ország, vagy ha mégis, akkor csiga tempóban. Ahogy egy humorista mondta: még szerencse, mert az ellenkező irányba mozgunk-

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.05.07. 07:53:01

"Kezdeményezzük, hogy a 2006-ban alakult Országgyűlés kimondja a feloszlatását."

A Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány elindította az országos népi kezdeményezést, az OVB tegnap jóváhagyta, lehet gyűjteni az aláírásokat.

www.frisshirek.hu/story/73446.html

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.05.07. 10:11:39

szuper. Kéne online aláírásgyűjtő ív, pdfben.
Akkor 1-2 lapot meg tudnék töltetni, még itt kinn is.

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.05.07. 11:55:15

Sajnos eddig nem publikálta senki a hitelesített ívet, az alapítványnak meg nincs honlapja (lehet, hogy a publikálással meg kell várni a fellebbezési határidőt, ami május 21.-én jár le).

Egyébként botrány, hogy a hitelesített aláírásgyűjtő ívek másolatát nem teszik ki hivatalból az Országos Választási Iroda honlapjára.


Az Országos Választási Bizottság 183/2008. (V. 6.) határozata

www.valasztas.hu/hu/03/hatarozatok/2008/2008-183ovb.html


Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány
6721 Szeged, Vadász u. 4/A.

igazgató: dr. Ádám Attila

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.05.07. 12:45:40


DR. ÁDÁM ATTILA

Sulyok és Ádám Ügyvédi Iroda
6721 Szeged, Vadász u. 4/A.

Tel.:
+36 62 423 647
+36 62 423 648
+36 30 945 8659

E-mail: sulyokadam@axelero.hu

szegediugyvedikamara.hu/info/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=35

abandi 2008.09.25. 14:58:54

Tisztelt terembura!
Majdnem feloszolt...
süti beállítások módosítása